Hur man spelar

De två huvudsätten att spela på:
 
1. 1-4 Spelare väljer varsin spelpjäs. Dela sedan upp mattekorten i lika stora högar och tilldela varje spelare. Vid varje runda ska alla spelare vända ett kort från sin egen hög samtidigt, och den som först sätter sin spelpjäs på rätt svar (utifrån talet från sitt eget kort) får poäng. 
2. Det andra sättet är att använda sig av de två tiosidiga tärningarna. Turas om att slå tärningarna och den som först placerar sin spelpjäs på rätt svar utifrån tärningarna får poäng. 
Det är även optimalt att använda tärningarna ifall man vill träna på multiplikationen själv. Andra kreativa sätt att spela på kan exempelvis vara - En timer på 20-30 sekunder. Under dessa sekunder ska man antingen slå tärningarna, eller vända på korten och svara rätt på så många tal som möjligt innan tiden är ute. Den som får flest rätt under en runda, får poäng. 
Det finns inget rätt eller fel när det kommer till hur man spelar MatteMästaren. Spelet är skapat för att motivera barn att vilja lära sig mattematik. Låt kreativiteten flöda och skapa dina egna regler och spelsätt!